در سالهای اخیر، سودآوری سرمایه گذاری در نقره توانسته توجه سرمایه گذاران زیادی را به این فلز ارزشمند جلب کند. فلز نقره سرمایهای باثبات به شمار میرود و در ۱۲ ماه اخیر، که با رویدادهای سیاسی-جغرافیایی، بحرانهای زیست محیطی و بیثباتیهای اقتصادی متعددی همراه بود، توانسته دوباره از مرز ۳۰ دلار عبور کند. اما چشم انداز نقره برای سرمایه گذاری چیست؟ آیا در آینده نیز به رشد صعودی خود ادامه خواهد داد؟ در ادامه به تحلیل کامل چشم انداز سرمایه گذاری در نقره میپردازیم.
پیشبینیها و تحلیلهای متعددی نشان دادهاند که چشمانداز روشنی در انتظار فلز نقره است و رشد اخیر این فلز قیمتی نیز مهر تأییدی بر این تحلیلهاست. با این که نمیتوان از آینده مطمئن بود و ممکن است روند پیشبینیشده تحت تأثیر عوامل مختلفی دچار تغییر شود، پیشنهاد میکنیم که از این سرمایه پرپتانسیل غافل نشوید. همچنین برای کمک به سرمایه گذارانی که به دنبال اضافه کردن نقره به پورتفولیوی خود هستند، فروشگاه سیلوستینگ را به عنوان بستری امن و تخصصی برای ارائه انواع شمش نقره معتبر با گواهی بینالمللی طراحی کردهایم تا شمش و ساچمه نقره را با مشاوره اختصاصی و اعتماد به اصالت سرمایهها در اختیار شما بگذاریم.
ارزش نقره در سال ۲۰۲۴ عملکردی بهتر از طلا داشت و توانست با رشدی تقریبا ۲۰ درصدی، به ۳۰ دلار برسد. رنج قیمتی این فلز ارزشمند در کمترین حالت ۲۰.۹ دلار به ازای هر اونس بود و در بیشترین حالت به ۳۲.۳۳ دلار به ازای هر اونس رسید. دلیل این صعود نیز ریسکهای سیاسی-جغرافیایی، نرخ بهره آمریکا و افزایش تقاضای صنعتی جهانی برای فلز نقره بود.
همچنین افزایش تقاضا برای استفاده از انرژیهای پاک، از جمله انرژی خورشیدی (برای ساخت پنلهای خورشیدی به نقره نیاز دارد)، از صعود ارزش نقره حمایت کرد. تقاضای جهانی نقره نیز در سال گذشته افزایش قابل توجهی داشت، به طوری که انتظار میرود کمبود عرضه نقره برای چهارمین سال متوالی ادامه پیدا کند. همه این موارد دست به دست هم دادهاند تا چشماندازی مثبت برای سرمایه گذاری در نقره به نمایش بگذارند و محبوبیت شمش نقره را بین سرمایهگذاران بیشتر کنند.
عوامل مختلفی میتوانند چشم انداز نقره را تحت تأثیر قرار دهند و پیشبینیهای تحلیلگران را دچار تغییر کنند، به همین دلیل باید در نظر داشته باشید که چشم انداز سرمایه گذاری در نقره قطعی نیست. با این وجود، عموم تحلیلگران دید مثبتی به آینده این فلز دارند و به نظر میرسد که بازار نقره در سالهای آینده نیز گاوی باشد.
قیمت نقره در سال ۲۰۲۴ به ۳۲ دلار نیز رسید، که از عموم پیشبینیهای سال گذشته نیز فراتر بود. برای سال ۲۰۲۵ نیز پیشبینی میشود که این فلز ارزشمند به رشد خود ادامه دهد، زیرا کاهش نرخ بهره به تقویت روند صعودی نقره کمک خواهد کرد. انتظار میرود که هر گونه اعلام رشد اقتصادی به بهبود عملکرد این فلز کمک کند، زیرا امن بودن این سرمایه موجب محبوبیت بیشتر آن خواهد شد. همچنین گسترش صنایع جهانی، مخصوصا در کشور چین، و افزایش تقاضا میتواند صعود نقره را تقویت کند. به طور کلی، تحلیلگران مختلف پیشبینی میکنند که این فلز در سال ۲۰۲۵ ارزشی بین ۳۳ تا ۴۰ دلار را به ثبت برساند.
بیشتر تحلیلگران پیشبینی قیمت نقره را به صورت کوتاه مدت یا میان مدت ارائه میکنند، زیرا عوامل مختلفی میتواند بر ارزش این فلز تأثیر بگذارد و موجب دقیق نبودن پیشبینیهای بلند مدت شود. با این حال، تحلیلهایی بیان میکنند که این فلز به روند صعودی خود ادامه خواهد داد و میتواند تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ دلار (که رکورد بیشترین قیمت آن است) عبور کند. تنها مانع این رشد، میتواند شرایط اقتصاد جهان باشد، زیرا اگر یک بحران اقتصادی جهانی رخ دهد، تقاضای صنعتی نقره کاهش مییابد و ارزش آن نیز افت خواهد کرد.
انتظار میرود که قیمت نقره در دهههای بعدتر، برای مثال تا سال ۲۰۵۰، همچنان چشماندازی گاوی خود را حفظ کرده باشد. این امکان نیز وجود دارد که صنعت نیروهای خورشیدی تا سال ۲۰۵۰ حدود ۸۵ درصد ذخایر جهانی نقره را به مصرف برساند و کمبود نقره منجر به افزایش قابلتوجه قیمت آن شود.
نقره دو کاربرد اصلی دارد؛ یک فلز قیمتی است که به عنوان نوعی دارایی کاربردی دارد و همچنین یک فلز صنعتی است که در صنایع متنوع و رو به گسترشی به کار میرود. البته در ساخت جواهر و ظروف نقره نیز کاربرد دارد، اما دو مورد اول تأثیر بیشتری بر قیمت آن دارند و نیازمند بررسی دقیقتری هستند. در ادامه، دلایلی که رشد بازار نقره را حمایت میکنند را با شما به اشتراک میگذاریم.
طبق تحلیل سالانه مؤسسه نقره، پیشبینی میشود که بازار جهانی نقره برای چهارمین سال متوالی با کمبود عرضه مواجه شود. این امر موجب شده است تا نقره از نظر سود عملکردی بهتر از طلا داشته باشد. همچنین پیشبینی میشود که رکورد تقاضای نقره نیز شکسته شود، که کمبود این فلز را بیشتر نیز میکند.
ترکیبات شیمیایی منحصر به فرد نقره موجب شدهاند تا به عنوان رسانای الکتریکی و گرمایی عملکرد فوقالعادهای داشته باشد و برتری خود را نسبت به فلزات دیگر نشان دهد. خودروهای برقی تقریبا دو برابر خودروهای دیگر نقره به کار میبرند. همچنین نصب پنلهای خورشیدی، تکنولوژی اینترنت 5G و موبایل، همگی شدیدا به نقره نیاز دارند. جالب است بدانید که تنها ۱۰ درصد از تولیدات طلا برای مصارف صنعتی کاربرد دارد، در حالی که ۵۰ درصد نقره در صنایع استفاده میشود. به همین دلیل است که رشد صنایعی مانند انرژی خورشیدی، خودروهای برقی و صنایع کامپیوتر اثر مثبتی بر قیمت نقره خواهند داشت.
از آن جا که قیمت طلا افزایش قابلتوجهی داشته و اخیرا توانسته چندین بار سقف قیمت خود را بشکند، پیشزمینه مثبتی برای رشد نقره فراهم کرده است. البته با وجود رشد قابلتوجه طلا، نقره همچنان توانسته روندی صعودیتر از طلا به ثبت برساند، به طوری که تا به حال در سال ۲۰۲۴، رشد نقره معادل ۲۲ درصد و رشد طلا برابر با ۱۳ درصد بوده است. در واقع نقره در بازار گاوی عملکرد بهتری از طلا دارد و این امر میتواند نشانه خوبی برای ادامه یافتن این روند صعودی باشد.
همچنین از آن جا که نقره به ازای هر اونس قیمت کمتری نسبت به طلا دارد، به عنوان سرمایهای اقتصادیتری نسبت به طلا شناخته میشود و به شما اجازه میدهد با خرید حجم بیشتری از این فلز ارزشمند، از داراییهای خود در برابر تورم محافظت کنید.
سرمایهگذاران طلا و نقره بیصبرانه منتظرند که بانک مرکزی آمریکا سختگیری خود را نسبت به سیاستهای مالی کاهش دهد. در ابتدا، بازارها انتظار داشتند که بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را در ماه مارس کاهش دهد، اما مقاومت اقتصاد آمریکا در برابر نرخ بهره و نرخ تورم بالا، که هنوز به میزان دلخواه بانک مرکزی نرسیده بودند، موجب شد تا این تغییر به تأخیر بیفتد.
همچنین در ماه می شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) برای بزرگترین اقتصاد جهان به ۳.۳ درصد رسید، که نسبت به میزان ۳.۴ درصد در ماه آپریل کاهشی جزئی به نمایش گذاشته بود. البته این میزان همچنان از هدف بانک مرکزی، که ۲ درصد تعیین شده، بیشتر است. بازار کار آمریکا نیز همچنان آمار مثبتی دارد، به طوری که در ماه می آمریکا ۲۷۲،۰۰۰ شغل جدید به بازار کار اضافه کرد، که نسبت به ۱۶۵،۰۰۰ کار جدید در آپریل افزایش قابل توجهی بود و حتی از انتظارات اقتصاددانان نیز فراتر رفت.
حالا تحلیلگران انتظار دارند که بانک مرکزی کاهش نرخ بهره را در سپتامبر آغاز کند. نرخ بهره کمتر نیز میتواند کسبوکارها و افراد را به خرج کردن تشویق کند، که تقاضای کالا و خدمات، از جمله کامودیتیها را بالا میبرد. آخرین پیشبینیها در ژوئن ۲۰۲۴ بیان میکنند که احتمال ثابت ماندن نرخ بهره در جولای هنوز ۸۷.۶% است، اما برای جلسه سپتامبر، ۶۲% احتمال میرود که بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را کاهش دهد.
استخراج نقره بخش مهمی از بازار این فلز است، زیرا به طور مستقیم بر قیمت و موجودی نقره تأثیر میگذارد. معادن نقره با چالشهای متعددی روبهرو شدهاند، از جمله تغییرات قوانین، نگرانیهای محیطی و موانع مالی. بررسی دقیقتر آمار خروجی معادن نشان میدهد که تولیدکنندگان برای پاسخگویی به تقاضای جهانی با مشکلات زیادی مواجهاند. به همین دلیل، تعادل عرضه و تقاضا در بازار نقره در لبهی مرز بوده و هر اختلال قابلتوجهی در عملکرد معادن میتواند بازار را شدیدا دچار نوسان کند.
میلیونها اونس نقرهای که سالانه استخراج میشوند به سرمایهگذاران اجازه میدهد که تخمین مناسبی از ظرفیت خروجی این صنعت داشته باشند. البته موجودی معادن نقره تنها عامل تأثیرگذار بر قیمت این فلز نیست، بلکه عواملی مانند سرمایهگذاری در معادن و توسعه معادن جدید میتواند در بلند مدت بازار نقره را تحت تأثیر قرار دهد. خوب است بدانید که نقره معمولا محصول جانبی استخراج فلزات دیگر است، و این امر تأثیر زیادی بر موجودی آن دارد. از آن جا که نقره به ندرت به صورت مستقل استخراج میشود، اگر صنعت استخراج سایر فلزات دچار افت شود، میتواند بازار نقره را محدود کند و باعث افزایش قیمت آن شود. برای مثال، در سال گذشته استخراج روی با کاهش همراه بود که موجب شد تا عرضه نقره ۱ درصد کاهش یابد.
تقاضای سرمایه گذاری نیز میتواند تأثیر مهمی بر بازار نقره داشته باشد. تأثیر آن میتواند توسط عواملی مانند شرایط کلان اقتصادی، احساسات سرمایه گذاران و روند بازار تعیین شود. به همین دلیل، برای پیشبینی قیمت نقره لازم است عواملی مانند تقاضای سرمایه گذاری در نقره را تحلیل کنید. همچنین تمایل سرمایهگذاران برای انتخاب بین ذخیره نقره فیزیکی یا نقدینگی ETFها نیز میتواند اثر قابلتوجهی بر بازار داشته باشد.
معمولا سرمایه گذاران نقره و سایر فلزات ارزشمند را به عنوان سرمایهای باثبات در دوره ناآرامیهای اقتصادی نگه میدارند و از آنها به عنوان محافظی در برابر تورم و ارزش واحد پول استفاده میکنند. پیشبینی میشود که تقاضای سرمایه گذاری در نقره بیشتر شود، زیرا شرایط اقتصادی جهان در حال تغییر است. معرفی سرمایهها و پلتفرمهای جدید میتواند دسترسی سرمایهگذاران به نقره را بیشتر کند و باعث افزایش تعداد سرمایه گذاران شود.
اگر از آینده نقره مطمئن نیستید، کافیست نگاهی به گذشته آن بیاندازید و تاریخچه رشد ارزش آن را مشاهده کنید. مانند طلا، نقره نیز از فلزات ارزشمند محبوب به شمار میرود و قرنهاست که برای ساخت جواهرات و سکهها کاربرد دارد. این فلز تاریخچهای طولانی دارد و در تمدنهای مختلف، به عنوان واحد پول برای ساخت جواهر و ابزار به کار میرفته است. اهمیت نقره در قرنهای ۱۶ تا ۱۷ پررنگتر شد؛ یعنی هنگامی که اسپانیا در آمریکای جنوبی مستعمرههایی تشکیل داد و مدیریت معادن نقره را با بازدهی چشمگیری به دست گرفت.
همچنین این فلز نقشی کلیدی در تبدیل آمریکا به یکی از قدرتهای بزرگ اقتصادی داشت. البته در حال حاضر نقره فقط ابزاری برای سرمایهگذاری نیست، بلکه استفادههای صنعتی بیشماری دارد – از ساخت پنلهای خورشیدی گرفته تا جواهرات، رساناهای الکتریکی و ابزارهای پزشکی. رشد این صنایع نیز تأثیر مثبتی بر بازار نقره داشته است. بیایید ارزش این فلز را در نیم قرن اخیر بررسی کنیم:
سال ۱۹۶۹: ۱.۸۰ دلار
سال ۱۹۷۹: ۱۱.۰۷ دلار
سال ۱۹۸۰: ۲۰.۹۸ دلار
سال ۱۹۹۰: ۴.۸۳ دلار
سال ۲۰۰۰: ۴.۹۵ دلار
سال ۲۰۰۸: ۱۴.۹۹ دلار
سال ۲۰۱۰: ۲۰.۱۹ دلار
سال ۲۰۲۰: ۲۰.۶۹ دلار
سال ۲۰۲۲: ۲۱.۷۶ دلار
سال ۲۰۲۳: ۲۳.۹۶ دلار
قیمت نقره در سه چهارم اول قرن بیستم روندی صعودی و نوساناتی محدود داشت، اما در یک چهارم آخر این قرن، سه برادر Hunt توانستند نوسانات شدیدی در این بازار ایجاد کنند. در سال ۱۹۷۹، این برادرها مقادیر زیادی نقره جمعآوری کردند، به طوری که یک سوم موجودی غیردولتی نقره را در اختیار داشتند. این امر منجر به افزایش قیمت نقره در سال ۱۹۸۰ شد، به طوری که حتی با رشد ۷۰۰٪ توانست به قیمت ۵۰.۳۵ دلار نیز برسد. البته در ادامه، قیمت نقره شروع به کاهش کرد و برادران Hunt نتوانستند به حداقل درآمد مورد نیاز خود برسند، که بازار را وحشتزده کرد. در انتها بانکهای آمریکایی به کمک این برادران آمدند و این کار کارگزاریهای زیادی را از ورشکستی نجات داد.
پس از این حادثه، قیمت نقره افت شدیدی داشت و به کاهش نیز ادامه داد. البته در سال ۲۰۰۰، نقره دوباره به مرکز توجه تبدیل شد، زیرا بحران مالی جهانی سرمایهگذاران را به خرید سرمایههای باثبات ترغیب کرد. این فلز توانست پس از ۲۸ سال، در سال ۲۰۰۸ از حد ۲۰ دلار عبور کند. در ادامه نیز بازار نقره فراز و نشیبهای زیادی تجربه کرد و رشدی پایدار داشت، اما در بحران ویروس کووید ۱۹، که دوباره سرمایهگذاران را به خرید سرمایههای باثبات مجاب کرد، توانست با شتاب قابلتوجهی رشد پیدا کند.
اغلب تحلیلها و پیشبینیها روندی صعودی را برای نقره پیشبینی کردهاند و انتظار میرود که این فلز قیمتی در کوتاه مدت و بلند مدت عملکرد مناسبی برای محافظت از داراییهای شما و توسعه آنها داشته باشد. البته این تحلیلها میتوانند به دلیل تغییر شرایط جهان دستخوش تغییر شوند، به همین دلیل لازم است پیش از هر گونه سرمایه گذاری، بررسیهای لارم را انجام دهید. اما اگر با توجه به تحلیلهای ارائه شده از پتانسیل نقره مطمئن هستید، میتوانید با تماس با تیم پشتیبانی تخصصی سیلوستینگ، مناسبترین سرمایه نقره را به پورتفولیو خود اضافه کنید.
منابع: techopedia – axi – capex – accuratepmr